
Muhteremler,
Bu yazıda bir mekandan bahsetmek istiyorum. Osman Pastanesi.
Şişli Halasgargazi Caddesinde pasta işi ile iştigal eden adından da anlaşılacağı üzere bir pasta cenneti. 1961 yılında kurulmuş. Benim pastayla tanıştığım yıllarda (80'li yıllar) İstanbul'un en iyi pastalarını yapan nadir yerlerden biriydi. Kurucusu Osman Nuri Yalçın Bakın serüvenini nasıl özetliyor;
"Pastacılık mesleğine 1947 senesinde Beyoğlu İstiklal cad.,Markiz Pastanesinde başladım.Burada 3 yıl çalıştıktan sonra ustalarımla birlikte 1950 senesinde Lebon Pastanesine geçtim.Askerlik görevime gidene kadar 4 sene Lebon Pastanesinde çalıştım.Vatani hizmetimden döndükten sonra 1956 yılında Divan Otelinin açılışına katılarak Divan Pastanesinde 5 yıl çalıştım. 1961 yılında Şişli de Tura Pastanesini ortak olarak açtım.1974 senesinde ortaklıktan ayrılarak, aynı yerde kendi ismimi vererek Osman Pastanesi’ni kurdum.Bu süreç içerisinde her sene İsviçre’nin Zürih kentinde İsburungli ve Hanolt pastanelerinde staj görüp mesleğimi ilerletmeye çalıştım.Hala mesleğime Osman Pastanesi’nde devam etmekteyim"
Ben hala bazı pastanelerde - Çikolatalı framboazlı pasta olmaz- lafları ile hala kaşılaşıyorum. En az 25 yıl önce Osman Pastanesinde enfes çikolatalı framboazlı pastaları yediğimi hatırlıyorum. Hala çok güzel pastalar yapıyorlar. Trend olmuş birçok mekana göre BENCE EN LEZZETLİSİ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder